Mad

3 anderledes måder at lave lækker mad på

madlavning

Mad skal laves hver eneste dag, og derfor kan det godt blive en smule rutineret og kedeligt. Heldigvis er der en løsning, hvis du er ved at blive træt af madlavning.

Det hjælper nemlig ikke bare at bestille take-away i en periode. Det er hverken godt for kroppen eller bankkontoen. I stedet kan du med ganske små investeringer få maskiner hjem, der kan gøre madlavningen mere interessant. Læs mere herunder.

Raclette grill

Raclette er en ost med schweiziske rødder, men det er også en grilltype, der gør aftensmaden lidt sjovere. En raclette grill er nemlig en åben grill, der placeres på et stabilt underlag. Mere end én type mad kan tilberedes af gangen på en raclette grill, og du kan samle familien, naboerne eller en flok venner omkring den.

Lav hver jeres ret på raclette grillen. Overhold hygiejneanbefalinger, især mht. kylling, og hav en sjov og anderledes aften. Det giver et afbræk fra den trivielle madlavning, og ligesom med fondue er alt, der skal gøres på forhånd, tilberedning af kødstykker og grøntsager.

En raclette grill er også fantastisk til sommeraftener og intime sommerfester i haven.

Dehydrator

Vil du gerne have flere sunde snacks i hjemmet? En dehydrator kan hjælpe dig!

Som navnet antyder dehydrerer en dehydrator din mad, så den bliver tør og lækker. Der er mange spændende opskrifter, du kan lave med en dehydrator, og det er især en god maskine til dig, der ellers falder hen i sukkerholdige snacks.

Æblehapsere, tørrede frugter, pomfritter – du kan lave meget mere end du tror med en dehydrator. Der findes mange forskellige modeller, og det er en god idé at læse anmeldelser og investere i en ordentlig model, så du får færrest mulige problemer.

En dehydrator tager en del plads, og derfor er det bedst at købe én, hvis du ved, du har plads. Du kan se på forskellige modeller og finde ud af, hvad du gerne vil bruge dem til, og uden fedtstof eller ovn får du ganske nemt lækre og sunde snacks.

Sous vide

En sous vide er en maskine, der koger din mad i en vakuumpakket pose over en længere periode. Maskinen kan fås som en lukket boks eller en stav, alt efter hvad du har plads til og skal bruge den til, og du kan få selv billigt discountkød til at smelte på tungen.

Sous viden er virkelig hverdagskokkens bedste ven. Den er nem at bruge, og selvom den kræver løbende investering i form af vakuumposer, er det alle pengene værd. Du er nødt til at planlægge frem, når du bruger en sous vide, men resultatet vil næsten være umuligt at gå galt med.

Det er også muligt at lave andet end kød i en sous vide: Grøntsager klarer sig også ganske godt, og der er masser af opskrifter på nettet, også for vegetarer og veganere. I og med din mad er pakket sammen i en vakuumpose, kan du nemt eksperimentere selv og finde ud af, hvad du kan lide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk